October 3, 2015

Kele ki Machhali

By: Radha

केले की मछली 

Ingredients & Method 


कच्चे  केले  उबालकर  छिलका निकाल कर  बीचोंबीच से दो टुकड़े  करलो
ओर  हाथ से हल्के से  दबा कर रखलो,

प्याज लहसुन  अदरक का मसाला पीसलो,
अदरक लहसुन  ज्यादा लेना,

कच्चे  मसाले  मे हल्दी,  मिर्ची,  धनिया पिसा ,गरममसाला पिसा नमक, थोडा दही, हींग पाउडर,सबको मिलालो

फिर केले को  कच्चे  मसाले में  कुछ देर के लिए  रख दो,

फिर तवेपर थोड़ा तेल डालकर  थोड़ी  मैथीदाना डालकर धीमी  आंच में  सेकलो

उपर से  बारीक कटी धनिया पत्ती डाल दो,

Tryout by Ambika




Notes by Ambika

I only marinated for 15 min. Since bananas are boiled and good absorbents, that was enough. In fact longer, mine would have broken.

 overall dish took 45 min incl marination

Tryout by Prarthana


Kele ki machchli in the making.had cut the banana in smaller pieces to fit the lunch box.