September 28, 2015

Dahi Aloo

DAHI ALOO RECIPE - Choti dadi/Vineeta Chachi/Mummy

Tak 4 to 5 tab spoon oil in kadhai.
Boil 250gms of potato n let it cool down.
Mash it randomly.
Put methi dana in hot oil if u r fond of the methi keep it or else tak out after it gets black. Put turmeric powder,chilli powder,dhaniya,and salt as per taste. After which fry mashed potato till it turns it colour and seperates oil. Now add beated 250 gms of dahi. And add half spoon of besan and stir well. Add water more than needed as later potato will absorb water making gravy dry. Add corriander leaves and serve hot.

Do tell me how does it comes up!

 

अम्बिका हम दही के आलू में, पहले थोड़ी हींग डाल कर फिर पचफोरन  और सुखी लाल मिर्च का छौंक देते हैं। पचफोरन में (मेथी, सौंफ, अजवाइन और कलौंजी) कम और (राई,ज़ीरा) थोड़ा अधिक रखते हैं।
दही को पानी के साथ मठ्ठा बना कर उसी में पहले बहुत थोड़ा जैसे आधा छोटा चम्मच बेसन डाल लेते हैं। ये बेसन केवल इसलिए डालते हैं कि दही फटे न। ( कढ़ी के बराबर बेसन बिलकुल मत डालना)


tried them out with chhaachh instead of curd. Turned out perfect. I used the mother dairy chhaachh packets which I also use for instant kadhis. Working woman's shortcut !!